HAP’LOYD IN CHILE

  • hoeHapag-Lloyd va acosta în Chile

200 de nave, 12 miliarde în vânzări, numărul 4 în industrie, iar apoi un IPO. Toate acestea sunt obiectivele Hapag-Lloyd. Cu toate acestea, soarta nu mai este în proprile mâini, ci în Chile.

În orașul-port chilian Valparaíso, aproximativ 12.400 de km distanță față de portul european Hamburg, trebuie luată o decizie importantă. Este importantă atât pentru viitorul orașului, cât și pentru centrul economic de la Hamburg, pentru compania de transport maritim de containere, Hapag-Lloyd și întregul transport maritim german. Agenția chileană de transport maritim, CSAV, a chemat o adunare generală extraordinară pentru a da undă verde fuziunii între CSAV și Hapag-Lloyd. În acest fel ar putea fi ocolit un obstacol important.

De luni de zile cele două companii lucrează pentru a forma a patra cea mai mare companie din industrie, după Maersk, MSC și CMA CGM. Iar acest obiectiv ar putea prinde contur cel mai devreme la Paști, când planul măreț va putea fi pus în aplicare. CEO-ul Hapag-Lloyd, Michael Behrendt, spune că dacă planul nu va reuși în timpul mandatului său atunci nu va mai fi nimic. Acesta va preda resposabilitatea conducerii companiei către succesorul său în timpul acestei veri.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hapag-Lloyd-will-in-Chile-andocken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − 56 =