Hard Rock Café în loc de pipa păcii

3qwt3046

Hard Rock Café în loc de pipa păcii

Cine se gândește la indieni ca stând în jurul unui foc romantic de șemineu, se gândește greșit. Mulți nativi americani trăiesc în sărăcie cumplită. Unii însă știu să facă afaceri bune. Precum Seminoles cu ale lor Hard Rock Café. Acum șeful lor vizitează Berlinul.

Au existat vremuri în care câștigarea traiului a fost pentru șeful James Billie o activitate periculoasă. Indianul se uită la degetul său inelar mutilat de la mâna dreaptă, pentru a-și aminti de acest lucru. Un crocodil i-a retezat acum câțiva ani jumătate din deget, la un show pentru turiști.

Astăzi șeful Seminoles din Florida călătorește în jurul lumii ca om de afaceri. Tribul său a cumpărat în urmă cu opt ani de zile cafenelele Hard Rock. Acum Billie efectuează o vizită la Berlin. Iar această afacere s-a dovedit profitabilă pentru ei. Dar mulți nativi americani nu au același noroc.

James Billie este în vârstă de 71 de ani, poartă pe sub camașa sa frumos ornamentată și puternic colorată un lanț de aur cu cruce și nu obișnuiește să poarte șosete în pantofi.

Iar vizitatorii îi întâmpină cu un salut cu pumnul închis. Dacă îl veți vedea într-un restaurant, acesta nu iese în evidență cu nimic și nimic nu te duce cu gândul la muzica hard rock. Majoritatea timpului acesta îl petrece acasă și se ocupă cu conducerea tribului, spune Billie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hard-Rock-Cafe-statt-Friedenspfeife-article15636711.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =