PRIMA MOTOCICLETA HARLEY-DAVIDSON ELECTRICA

harley-davidson-electric

Harley-Davidson invită publicul să testeze motocicleta electrica.
Da aţi văzut bine. Producătorul de motociclete clasice, Harley-Davidson a dezvăluit prima motocicleta electrica. Însă împătimiţii motoarelor trebuie să ştie că noua motocicletă nu va fi pusă încă în vânzare, în schimb, firma va selecta clienții din SUA pentru testarea noului dispozitiv pe două roţi.

Motocicleta, numită Project LiveWire este o expresie de individualitate și stil iconic care pur și simplu se întâmplă să fie electrică. Proiectul LiveWire este o declaratie indrazneata pentru noi, ca o societate și un brand. Părerile fanilor sunt împarţite, unii agrează ideea unei motociclete electrice, care in plus este şi ecologică, iar pe de altă parte, altii nu sunt de aceeaşi părere deoarece, odată ce dispune de un motor electric, sunetul specific al motoarelor tari Harley Davidson va dispărea.  Matt Levatich, presedintele companiei, spune ca se asteapta ca Harley-Davidson, cunoscuta pentru motocicletele sale, sa devina lider in dezvoltarea de tehnologii si un standard pentru vehicule electrice, scrie ABCNews.com.

Life! Stilul meu de viata. Toata lumea va gasi ceva special in aceasta colectie.
Harley va prezenta modele demonstrative realizate manual, luni, la un eveniment din New York. Compania va folosi apoi mai multi piloti pentru a testa motocicletele si pentru a le oferi feedback-ul pe baza caruia vor face ultimele modificari.
Cu toate acestea, Harley isi asuma un risc mare cu aceste motociclete, pentru ca, in prezent, nu exista o piata pentru ele. Levatich a declarat insa ca este interesat de potentialul pe termen lung al acestui model, indiferent de cererea imediata.

Acesta a mai specificat ca modelul respectiv se va vinde bazandu-se pe performanta si nu pentru constientizarea problemelor de mediu. Modelul este proiectat sa atinga o viteza de aproximativ 100 km/h in 4 secunde.
Un inconvenient al motocicletei electrice este, insa, faptul ca bateria trebuie incarcata dupa aproximativ 200 de km, iar incarcarea bateriei poate dura de la 30 de minute pana la o ora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =