Harry Potter și Microsoft, un sistem care “citește” și “înțelege”

imago72569076h 

În lupta cu Siri, Alexa și restul, gigantul software Microsoft preia start-up-ul canadian Maluuba. De ce? Pentru ca Harry Potter să ajute asistentul digital Cortana.

În luna martie a anului trecut o mică companie de software a atras atenția lumii pentru că a dezvoltat un dispozitiv care a reușit să încorporeze prima carte din seria Harry Potter și poate apoi să răspundă la diferite întrebări despre conținutul acesteia. Iar procentajul de succes este de aproximativ 70%. Presa de specialitate vorbește despre un sistem care “citește” și “înțelege”. Acesta aduce mari speranțe în direcția dezvoltării inteligenței artificiale.

Este clar ce importanță a avut Harry Potter pentru firma Maluuba. Deoarece canadienii sunt acum preluați de gigantul Microsoft și vor face parte din divizia care se ocupă de Artificial Intelligence and Research. Start-up-ul specializat pe deep learning lucrează la dezvoltarea de mașinării care să gândească singure, să argumenteze și să comunice la fel ca oamenii, spune directorul de divizie de la Microsoft, Harry Shum.

Preluarea Maluuba va ajuta concernul american în a face inteligența artificială mai accesibilă pentru întreprinderi și consumatori, spune Shum. În același timp Microsoft îl ia la bord și pe gânditorul Yoshua Bengio. Un pionier pe care maluuba îl va integra în divizia de cercetare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Harry-Potter-soll-Microsoft-fit-machen-article19561086.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 90