Hărțile ne vor avertiza de gropile din față

Schlagloch-2

Hărțile ne vor avertiza de gropile din față

Google a înregistrat un patent pentru detectarea de gropi din șosele. Tehnologia ar trebui cu ajutorul senzorilor să detecteze drumurile proaste și defectele din asfalt și astfel să avertizeze conducătorul auto cu privire la prezența lor.

Cine o ia la drum cu mașina și se folosește de serviciul de hărți al celor de la Google, ar putea ca în curând să aibe o călătorie extrem de liniștită. Google vrea să identifice gropile și marile denivelări de pe străzile lumii și să le cartografieze pentru ca șoferii să poată ocoli gropile, în special pe cele într-o stare foarte proastă.

Pentru identificarea gropilor Google nu vrea să se bazeze pe celebrele sale automobile streetview cu camere speciale panoramice pe acoperiș ci pe senzori corepsunzători de pe mașinile utilizatorilor. Cu ajutorul unor senzori de vibrații zguduiturilr puternice din timpul călătoriei vor fi înregistrate, poziția lor exactă va fi apoi salvată cu ajutorul coordonatelor GPS pe serverele celor de la Google.

Funcția nu este încă pregătită pentru a fi lansată pe piață, dar Google a înregistrat un patent pentru acest procedeu. Cererea este deschisă încă din ianuarie 2012, Google a primit patentul abia anul acesta pe data de 18 august. Pentru a implementa soluția ce face uz de computerul de bord al mașinilor, Google trebuie să colaboreze cu producătorii auto. Teoretic s-ar putea efectua o conexiune cu sistemul de divertisment, Android Auto, care conectează telefonul mobil cu sistemul de divertisment din mașină.

De asemenea, nu ar fi ceva puțin probabil ca pe viitor Google Maps să introducă și calitatea drumurilor în calculul traseelor. Maps este una dintre cele mai importante și mai utilizare aplicații de la Google, iar funcțiile serviciului de hărți sunt dezvoltate în mod continuu.

http://www.n-tv.de/technik/Maps-soll-vor-Schlagloechern-warnen-article15807111.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1