HARTUIREA ARE LEGE

  • school-girls-walk-street-cairoPrimul proiect de lege care defineste hartuirea sexuala in Egipt

 

Pe fondul cresterii alarmante a atacurilor asupra femeilor, Egiptul a introdus un proiect de lege care, defineste si include, pentru prima data,  pedeapsa pentru hartuirea sexuala.

Intr-un studiu, realizat de catre ONU in 2013, s-a constatat ca 99,3% dintre femeile egiptene au suferit o forma de hartuire sexuala, incluzand si agresiunea.

In Egipt nu exista nicio lege specifica pentru condamnarea hartuirii sexuale, trei articole din codul penal fiind aplicate in unele cazuri de hartuire asupra femeilor.

 

Proiectul de lege defineste hartuitorul sexual ca fiind unul care :” ii acosteaza pe altii intr-un loc public sau privat, prin urmarea sau urmarirea persoanei, prin gesturi, cuvinte, prin mijloace moderne de comunicare sau prin orice alte mijloace sau actiuni care conduc la sugestii sexuale sau pornografice.”

Ministerul Justitiei, Ahmed El Sergany a declarat ca legea, care va include pedepse cu inchisoarea sau o amenda pentru agresor, va fi emisa”in curand”; astfel infractorii ar putea sa sfarseasca in inchisoare sau ar putea fi obligati sa plateasca o amenda intre LE 10,000 (853lire) sau LE 20.000 ( 1.707 lire sterline).

Proiectul a fost aprobat dupa ce o studenta, de la Universitatea din Cairo, a fost hartuita sexual de catre mai multi studenti de parte barbateasca.

http://www.ibtimes.co.uk/egypt-set-approve-law-sexual-harassment-1444153

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 90