HAZARD IN BIHOR

5harta-hazard-600x308HAZARD IN BIHOR

                        Proiectul denumit “PPPDEI Crişuri” are ca scop îmbunătăţirea managementului riscului la inundaţii prin cunoaşterea mai precisă a arealelor din zona râurilor Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru şi Crişul Alb, zone care sunt supuse hazardului la inundaţii.

                      “Astfel s-au efectuat zboruri aeropurtate (avion, elicopter), în urma cărora, s-a obtinut modelul digital al cursului de apă şi al zonei adiacente. Studiile s-au realizat pe o lungime totală de 1601 km, din care 649 km pe râurile principale şi 952 km pe afluenţii acestora. Pe baza acestor informaţii, hărţile de hazard la inundații indică cu exactitate zonele inundabile. Acest proiect vine în beneficiul a 127 de localităţi din din bazinul hidrografic Crișuri. Din suprafaţa totală a bazinului hidrografic, aproximativ 1500 km² reprezintă suprafaţă potenţial inundabilă. Hărţile de hazard au fost puse la dispoziţia Consiliilor Judeţete din Bihor, Arad, Cluj, Hunedoara, Satu-Mare şi Sălaj în vederea elaborării harţilor de risc care vor indica nivelul potenţial al pagubelor într-un anumit areal, precum şi zonele de evacuare pentru populaţiei” a spus  Dumitru Voloşeniuc, directorul ABA Crişuri.

                         In final Vasile Pintilie, director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” a mai precizat:”Hărțile de hazard pe care specialiștii noștri le-au realizat reprezintă instrumente utile de lucru pentru proiectarea viitoarelor construcții de-a lungul apelor și ne indică limite de construire a locuințelor. Urbanismul este cel care trebuie să țină cont de amplasamentul lor în timp. Autoritățile locale și județene vor fi responsabile de modul cum vor folosi aceste documente tehnice realizate cu mari eforturi financiare și umane”.

———————————————————————————————————————————————————————————

regular_smile…..cat de mult sa credem in utilitatea acestor harti hazardante? oare cum ar crede politistul din zambetul de mai jos????….

Organul: Ați consumat băuturi alcoolice?

Șoferul: O ladă de bere, 2 litri de vin și o sticlă de vodcă.

Organul: Vă rog să suflați aici.

Șoferul: De ce? Nu mă credeți?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 30