Heckler & Koch acuză în scandalul G36

3pb35458

Heckler & Koch acuză în scandalul G36

Care este deci comportamentul armei de asalt G36 la temperatură mare și foc continuu? Asta urmează să fie clarificat în fața unei curți, pentru că asa dorește producătorul german de armament. Ministrul German al Apărării a ordonat ca aceasta armă să fie retrasă.

În afacerile privind arma de asalt G36, producătorul german de armament Heckler & Koch a anunțat o acțiune în justiție împotriva armatei germane.

Astfel orice defecte ale armamentului vor fi clarificate oficial și din punct de vedere legal. Biroul German de Înarmare a Armatei a ridicat garanțiile față de companie, acuzând faptul că armamentul nu prezintă o precizie suficient de mare în practică. Astfel, împotriva acestei decizii compania producătoare a deschis o procedură legală în fața Curții Regionale de la Koblenz, a anunțat Heckler & Koch. Obiectivul este de a determina din punct de vedere legal că presupusele defecte de material nu există.

Există îndoieli față de arma de asalt G36 cu privire la siguranța utilizării ei atunci când există condiții de căldură mare, arșiță, sau atunci când acestea sunt supuse focului continuu și prelungit.

Ministrul Apărării, Ursula von der Leyen (CDU), a ordonat recent ca toate cele 167.000 de exemplare din pușca aflată în dotarea standard a Armatei Germane să fie scoase din uz sau recondiționate. După cum s-a dat publicității weekendul trecut, ministerul a apelat la procuratura publică și cere despăgubiri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Heckler-Koch-klagt-in-G36-Skandal-article15441826.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 63