HeidelbergCement are liber la fuziune

30183203

Cel mai mare concern de materiale de construcții din Germania câștigă prin acordul cu Italcementi cotă de piață pe mai multe piețe importante europene, totul dintr-o lovitură. Cu toate acestea, la partenerul de fuziune va fi necesară o muncă dificilă de restructurare.

HeidelbergCement a clarificat și ultimele detalii pentru preluarea de miliarde a producătorului italian de ciment, Italcementi. După ce tranzacția va fi aprobată și de autoritatea concurențială americană, FTC, toate aprobările necesare antitrust vor fi obținute, anunță cel mai mare concern de materiale de construcții din Germania. HeidelbergCement a anunțat vara trecută cumpărarea numărului unu din Italia pentru 3,7 miliarde de euro.

Preluarea ar trebui să se petreacă în doi pași. În primă fază nemții vor prelua o cotă de piață de 45% de la familia Pesenti. Holdingul lor familial, Italmobiliare, ar trebui să primească jumătate din preț în acțiuni și astfel va deveni unul dintre cei mai mari acționari de la HeidelbergCement. Directorul executiv al concernului german, Bernd Scheifele, a declarat că afacerea se află pe drumul cel bun pentru a finaliza achiziționarea a 45% din acțiunile de la Italcementi. Acest pas este planificat împreună cu Italmobiliare pentru începutul lunii iulie.

În a doua fază restul acțiunilor Italcementi vor fi cedate printr-o ofertă publică obligatorie. Pentru nemți este cea mai mare preluare de la cumpărarea, prin miliarde de euro, a producătorului britanic de materiale de construcții, Hanson, în anul 2007.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/HeidelbergCement-darf-Fusion-abschliessen-article17984156.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + = 16