help air berlin

Air-Berlin-neu

Se caută salvator
Viitorul Air Berlin atârnă de un fir. Este nevoie urgentă de un puternic investitor financiar. După spusele comisarului aviatic federal, Zypries, cea de-a doua cea mai mare companie aeriană din Germania ar urma să fie salvată cu forțe germane.

Guvernul federal este în favoarea unui investitor autohton pentru compania aeriană Air Berlin. Este normal că nu orice companie ce își desfășoară activitatea în Germania și creează locuri de muncă să aparțină în mod obligatoriu unor proprietari germani. Declarația aparține Brigittei Zypries, comisar pentru aviație și industrie aerospațială din partea guvernului federal. Cu toate acestea, ea apreciază foarte mult că există deja o compania aeriană majoră în Germania și anume Lufthansa. Comisarul ar fi foarte fericit dacă s-ar găsi, de asemenea, investitori și pentru Air Berlin.

Compania aeriană arabă Etihad deține deja 29% din acțiunile Air Berlin, 12% sunt deținute de către turcii de la Esas-Holding. Cu doar câteva zile în urmă, Etihad a acordat celei de-a doua companii aeriene din Germania injecții de numerar pentru remediere. Air Berlin a zburat anul trecut pe o pierdere de 316 milioane de euro. Situația financiară este tot mai proastă de ani de zile. După o expansiune pripită cu “transferul de la Mallorca”, compania a devenit cunoscută pentru a aruncat practic pe fereastră 800 de milioane de euro și a înregistrat în ultimii cinci ani o singură dată profit.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bund-appelliert-an-deutsche-Wirtschaft-article12764486.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =