dividende henkel

  • Henkel+Produces+Persil+Detergent+RJkqrljMl-_lHenkel vrea să plătească mai multe dividende

Acționarii Henkel se așteaptă să împartă mai mult din profitul anului trecut. Iar șeful danez al concernului, Kasper Rorstedt nu se grăbește să facă achiziții. Într-o clipă el apasă pe frână. Situația economică a companiei sale nu a fost mai bună anul trecut.

 

Producătorul de bunuri de consum, Henkel, vrea ca acționarii săi să participe mai mult la împărțirea profitului. Aceștia ar urma să primească 25 până la 35% din ajustarea elemntelor speciale ale venitului net, sub formă de dividende. Până în prezent Henkel plătea 25%.

 

La capitolul achiziții , danezul nu se grăbește deloc. CEO-ul Henkel a declarat că are idei concrete despre unde trebuie să se întărească compania sa. Cu toate acestea, puține oportunități atractive s-au ivit pe piață.

 

Pentru situația economică Rorsted a declarat că există deja primele semne de ameliorare pentru Europa și SUA. Cu toate acestea, nu se întrevede pentru acest an o schimbare radicală în situația economică  mondială. Iar în anumite regiuni cum ar fi Orientul Mijlociu și Asia, încă predomină riscul și nesiguranța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =