Henkel forțează afacerile cu Rusia

2-format3

Henkel forțează afacerile cu Rusia
În contextul crizei din Ucraina, Henkel nu își retrage angajamentul față de Rusia. Dimpotrivă, compania membră DAX intenționează să își extindă activitatea în cea mai mare țară din lume ca suprafață. CEO-ul Rorsted anunță construirea de fabrici suplimentare.

Producătorul de bunuri de consum henkel dorește în ciuda crizei ucrainiene să continue să crească în Rusia. Suntem activi din 1990 în Rusia. Deja trăim acolo a patra mare criză. Putem să ne folosim de capacitatea noastră de a calcula riscurile. Delcarația aparține CEO-ului Henkel, Kasper Rorsted pentru Business Week.

Henkel este în prezent implicată în construcția celei de-a noua fabrici din Rusia, o instalație de adezivi din Novosibirsk. Și cu siguranță nu se va opri aici.

Rorsted este ferm privind obiectivele sale pentru anul în curs, o creștere organică a vânzărilor cu trei până la cinci la sută și o creștere ușoară a marjei de profit la 15,5%. Va trebui să echilibreze mai mult între strategiile pe termen lung și ajustările pe termen scurt. În cazul în care vânzările nu cresc cum a fost planificat, trebuie doar să controleze diferit cheltuielile, spune danezul. Iar aici se referă toate costurile, de la costuri de achiziție, de transport și publicitate la cheltuieli cu consultanții externi.

Planul Henkel pe patru ani, din 2012 până în 2016 prevede ca cifra de afaceri a companiei să sporească semnificativ de la 16 miliarde de euro la 20 miliarde și de asemenea profitul pe acțiune să crească și el cu 10 procente pe an. Rusia este prin urmare parte a acestui plan cu o cifră de afaceri locală de peste 1 miliard de euro, reprezentând în același timp a patra cea mai mare piață pentru henkel după SUA, Germania și China. Concernul funcționează prin intermediul a aproximativ 1000 de angajați în Ucraina și peste 2500 în Rusia.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Henkel-forciert-Russland-Geschaeft-article13685956.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =