Henkel ridică prognoza

33078541

La Henkel se modifică greutățile interne. Deocamdată jumătate din venituri sunt aduse în continuare de divizia de adezivi. O achiziție din Statele Unite ar trebui să reducă dependența de afaceri volatile.

Noul director al Henkel, Hans Van Bylen a majorat ușor prognoza de profit pentru anul 2016, datorită uei creșteri a veniturilor în al doilea trimestru al acestui an. Pentru marja Ebit ajustată se estimează o creștere de puțin peste 16,5%, explică belgianul. Henkel a câștigat în acest trimestru ceva mai mult decât se aștepta. Dar vânzările au avut de suferit datorită efectelor monetare slabe din regiunile în curs de dezvoltare. Efectele valutare nefaste vor influența și pe viitor rezultatul.

Profitul a scăzut în acest trimestru cu 0,9% la 4,65 miliarde de euro, după cum anunță producătorul de bunuri de larg consum. Chiar și concurentul german Beiersdorf a înregistrat o scădere în vânzări. Ajustat în fața efectelor de curs valutar, la Henkel rezultatul a fost mai bun cu 3,2%. Profitul operațional ajustat (Ebit) a crescut cu 6,6% pentru un total de 819 milioane de euro.

Analiștii se așteptau la vânzări de 4,67 miliarde de euro și un rezultat ajustat Ebit de 786 milioane de euro. Predecesorul lui Van Bylen, Kasper Rorsted, a tăiat din profit, dar în al doilea trimestru concernul a stabilit un nou record în cazul randamentelor ajustate a vânzărilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Henkel-hebt-Prognose-an-article18391686.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 2 =