Henkel urmărește să preia și alte companii americane

Recent Henkel a “înghițit” în SUA două companii în schimbul unei sume de patru miliarde de euro. Dacă e să ne luăm după ce spune directorul executiv al companiei, Van Bylen, ar putea urma și alte tranzacții de acest gen.

Producătorul de bunuri de consum de la Düsseldorf, Henkel, crede că sunt posibile și alte preluări de companii americane pentru consolidarea afacerilor din Statele Unite. Dacă vor exista și în viitor oportunități de achiziții, compania le va analiza pentru a stabili dacă acestea sunt potrivite din punct de vedere strategic sau ca preț. În SUA brandul Henkel nu este, spre exemplu lider de piață încă în vânzarea de produse pentru îngrijire și frumusețe, spune directorul executiv al concernului, Hans van Bylen, pentru publicația Welt am Sonntag.

Chiar și cazul produselor pentru curățenie și spălat, precum și în afacerile cu adezivi producătorul crede că există încă multe oportunități la nivel mondial pentru consolidarea portofoliului. Spațiul de manevră din punct de vedere financiar este suficient, iar bilanțul este unul solid, spune Van Bylen.

Henkel a preluat anul trecut producătorul american de detergenți Sun Products, la scurt timp a urmat specialistul american în ambalaje, Darex, pentru suma de fix un miliard de euro. Afacerile americane sunt tot mai importante pentru cei de la Henkel. Pentru toate cele trei mari domenii de activitate – îngrijire corporală și frumusețe, detergenți și curățenie, precum și adezivii – SUA a devenit între timp cea mai mare piață de desfacere, în fața Germaniei, Chinei și Rusiei, spune Van Bylen.

Integrarea companiei Sun se desfășoară peste așteptări. Henkel va înregistra în SUA un an 2017 plin de succes. Iar acest lucru se va reflecta și la nivel corporativ, spune Van Bylen în continuare. În prima jumătate a anului Henkel și-a sporit semnificativ profitul și vânzările, atingând o valoare record. Compania intenționează să prezinte pe data de 14 noiembrie cifrele pentru trimestrul al treilea.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Henkel-erwaegt-weitere-US-Ubernahmen-article20095926.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1