Henkel va eșua probabil în preluarea Wella

59180998

Henkel va eșua probabil în preluarea Wella

Pe lângă Pritt și Persil, Wella ar putea deveni de asemenea una din cunoscutele mărci ale concernului DAX. Dar potrivit insiderilor planificata preluare este doar în stadiul de propunere. Un concurent american s-ar putea să aibe câștig de cauză.

Grupul de bunuri de consum Henkel are aparent mâna goală în cazul licitației pentru producătorul de produse pentru păr, Wella. Compania mamă din SUA, Procter&Gamble ar putea ceda compania Wella și alte două părți din afacerile sale către compania americană producătoare de parfumuri, Coty, potrivit informațiilor oferite de un insider. Coty a supralicitat în lupta cu alte părți interesate pentru divizia de îngrijire a părului dar și cea de parfumuri și cosmetice, declară o persoană apropiată, pentru agenția de știri Reuters.

Afacerile au o valoare totală de până la 12 miliarde de dolari. Dar tranzacția nu este încă complet finalizată. Henkel a prezentat potrivit insiderilor o ofertă obligatorie pentru divizia de îngrijire a părului, Wella. Oferta este estimată de experți undeva între cinci până la șapte miliarde de dolari. Ar fi pentru Henkel cea mai mare achiziție din istoria de 140 de ani a companiei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Henkel-scheitert-wohl-mit-Wella-Uebernahme-article15308311.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 45