Hermione din Harry Potter are o firmă offshore

 

maxresdefault

Marea de informații din scandalul “Panama Papers” a mai scos la iveală un nume cunoscut: celebra actriță din seria de filme Harry Potter, Emma Watson, deține o firmă fantomă într-un paradis fiscal.

Luni seara au fost publicate pentru prima dată o mare parte din baza de date Panama Papers pentru ochii publicului larg. La doar câteva zile mai târziu jurnaliștii au pescuit din nou numele unei celebrități. Potrivit “The Spectator”, în documentele privind firme fantomă străine apare și numele actriței britanice Emma Watson.

Descoperirea vine într-un moment nepotrivit pentru Watson, care a devenit cunoscută în tinerețe pentru că a întruchipat personajul Hermione Granger în filmele Harry Potter. Actrița în vârstă de 26 de ani încearcă de ceva vreme să pună piciorul pe scena politică. Din luna iunie 2014 ea este amasador special al ONU pentru drepturile femeilor.

landscape-1447347842-gettyimages-459922646

În urmă cu o săptămână ea a participat la cina de gală a corespondenților de la Casa Albă, Washington. La începutul acestei săptămânii ea a fost oaspete la noul primar al Londrei, Sadig Khan, pentru a inaugura statuia unei militante pentru drepturile femeilor, amplasată în fața Parlamentului. Dacă Watson dorește în continuare să activeze în astfel de cercuri, atunci se va confrunta inevitabil cu întrebări incomode. Indiferent că ea are dreptate sau nu.

Partea făcută publică din baza de date este, potrivit datelor Consorțiului Internațional pentru Investigații Jurnalistice (ICIJ) cea mai importantă parte din totalul de 11,5 milioane de documente, pe care firma de avocatură panameză, Mossack Fonseca, le-a pierdut. Acestea conțin nume de la mai mult de 200.000 de persoane sau companii, care se ascund în spatele unor companii offshore. Emma Watson deține firma sa din anul 2013 în paradisul fiscal Insulele Virgine Britanice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hermine-hat-eine-Offshore-Firma-article17667036.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 6