HILTON DUPA BANI

  • hilton_boersengang_ipo_bogotaLanțul hotelier Hilton vrea să adune bani pe bursă

4000 de clădiri cu un total de 650.000 de camere. Investitorul financiar american din spatele grupului Hilton intenționează să își tranzacționeze acțiunile. Ar urma să fie cel mai mare IPO al unui lanț hotelier și al treilea cel mai mare din SUA în acest an.

Lanțul hotelier Hilton vrea să strângă miliarde de euro cu listarea sa la bursă. Sunt planificate pentru vânzare aproximativ 130 milioane de acțiuni cu prețuri între 18 și 21 de dolari, lanțul fiind în proprietatea investitorului financiar american Blackstone. Lanțului hotelier fondat în 1919 de către Conrad Hilton îi aparțin astăzi, conform cifrelor companiei, peste 4000 de clădiri care găzduiesc nu mai puțin de 650.000 de camere, dispuse pe teritoriile a 90 de țări. Un total de zece branduri hoteliere sunt reunite sub acest brand, hoteluri de lux cum ar fi Waldorf Austria, precum și locuri de cazare pentru mediul de afaceri, cu marca DoubleTree și locuri de ședere mai accesibile, precum Hampton. În 2012 Hilton a adunat suma de 9,3 miliarde de dolari în vânzări și 352 milioane de dolari profit. În cel mai bun scenariu grupul al putea obține 2,7 miliarde de dolari, aproximativ 2 miliarde de euro la listarea sa pe bursă. Astfel, per total aproximatix 13% din grup ar fi adus pe piață. Cu acești bani Hilton dorește să ramburseze o parte a datoriei sale.

Blackstone a achiziționat Hilton în 2007 cu puțin timp înainte de prăbușirea bulei imobiliare din SUA și înainte de izbucnirea crizei financiare, pentreu prețul record de 26 miliarde de dolari. Cu acest IPO Blackstone dorește să profite de redresarea de pe piețele imobiliare și bursele de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =