Hiltonul oradean s-ar salva prin vanzarea de active ale proprietarului

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Investitia de peste 20 mil de euro in HILTON, obliga firma Calipso Oradea (CAOR), detinuta de SIF Banat-Crisana (SIF1), sa vanda 41 de spatii comerciale din portofoliu pentru cel putin 18 milioane de lei (4 milioane de euro), printr-o licitatie care se va desfasura la inceputul lunii septembrie, spune Mediafax. Activele sunt situate in Oradea, cu exceptia a doua spatii comerciale din localitatile Haieu si Sanmartin, in apropiere de Oradea. Spatiile comerciale sunt vandute la pachet, iar cumparatorul se obliga sa achizitioneze si toate mijloacele fixe si obiectele de inventar care le insotesc la pretul fix de 620.000 de lei. Printre cele 41 de spatii comerciale se numara si o cofetarie, un laborator dar si un atelier.
Licitatia va avea loc la sediul din Oradea al firmei pe 4 septembrie 2014, data pana la care participantii trebuie sa faca dovada indeplinirii mai multor conditii, inclusiv constituirea unei garantii de participare de 2,7 milioane de lei.
Vanzarea activelor a fost aprobata de actionari in luna mai, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial in iunie. Tot in luna mai, actionarii au mai aprobat schimbarea numelui societatii Calipso in SIF Hoteluri si au mandatat Consiliul de Administratie sa analizeze diferite oportunitati de a prelua afaceri din domeniul turismului in Romania.

Hotelul Doubletree by Hilton de cinci stele din Oradea care este cel mai cunoscut hotel din portofoliul SIF Banat-Crisana, fiind si piesa cea mai costisitoare din patrimoniu, a fost construit prin intermediul firmei Calipso Oradea, la care SIF Banat-Crisana detine 98,66% din actiuni.
Hotelul a fost deschis cu doi ani in urma si are o capacitate de 147 de camere, patru sali de conferinta, o sala de receptii si un restaurant cu specific mediteranean. DoubleTree by Hilton este un brand hotelier international sub care functioneaza in prezent peste 300 de hoteluri in toata lumea.

Cat despre actiunile Calipso se poate spune ca au au fost tranzactionate cel mai recent in 12 august, la pretul de 2,44 lei/titlu, cotatie la care compania are o capitalizare de 50,23 milioane de lei (11,32 milioane de euro).

——————————————————————————————————————————————-

regular_smile……..Intr-unul din barurile hotelului, de masa unui client se apropie un chelner cu o tava pe care avea cateva cesti aburinde:

– Buna seara! Cafea? Ceai?

– Cafea.

– N-ati ghicit. Ceai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − 83 =