HOKKAIDO SOS

  • RTX13R1FHokkaido Electric are nevoie de bani

Tranziția energetică din Japonia ca o consecință a marelui cutremur aduce dificultăți nu doar pentru centrala nucleară de la Fukushima. După TEPCO și al doilea cel mai mare furnizor de energie din Japonia este nevoit să ceară ajutor din partea statului.

 

Cunoscutul dezastru din 2011 domină în continuare piața energetică din Japonia. Energia nucleară a fost înlocuită forțat, ca urmare a accidentului nuclear de la Fukushima, acum al doilea mare operator de centrale nucleare se află la un pas de colaps. După ce operatorul de centrale nucleare TEPCO a ajuns la pământ, acum de asemenea Hokkaido Electric Power cere ajutor prin subvenții de la stat.

 

O cerere oficială nu a fost încă depusă în acest sens, conform unui purtător de cuvânt al companiei. Cu toate acestea, observatorii cred că este sigur că furnizorul regional de utilități va primi un plan de asistență din partea guvernului.

 

Rapoarte neconfirmate încă indică faptul că Hokkaido Electric vrea ca Banca de Dezvoltare japoneză, o instituție financiară de stat să achiziționeze acțiuni la furnizorul de energie în valoare de circa 350 de milioane de euro. Distribuitorul regional de energie urmează să intre în al treilea an consecutiv pe pierdere. Astfel că va fi foarte dificil pentru companie să obțină credite suplimentare.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hokkaido-Electric-braucht-Geld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =