HOLLANDE NU CEDEAZA USOR ALSTOM

alstomSUM_1929767bSiemens si Mitsubishi in discutii cu Hollande
Directori Siemens și Mitsubishi Heavy Industries s-au întâlnit cu președintele francez Francois Hollande pentru a discuta despre achiziția firmei de inginerie Alstom. Companiile licitează împotriva companiei americane General Electric, care vrea, de asemenea, să achiziționeze activele companiei franceze, pentru 16.9 miliarde de dolari.
Siemens, de asemenea, planuieşte să discute despre posibilitatea de a crea o fuziune feroviară cu Alstom, ceea ce va duce la contruirea trenurilor TGV de mare viteză. Însă, există temeri în Franța, că lupta ofertelor se va încheia cu pierderea locurilor de muncă. Toți ofertanții au promis crearea locurilor de muncă și a investițiilor, dar agenția de știri Reuters a raportat că în cadrul întrevederii cu dl Hollande, delegației Siemens, Mitsubishi i s-a spus că “termenii trebuie să fie îmbunătățiti”.
Guvernul francez poate bloca ofertele publice de cumpărare străine pentru companiile considerate “strategice”. Compania este una dintre firmele industriale cheie din Franța, dar a trebuit sa fie salvata de guvernul francez în 2004, de la datorii grele și o scădere a comenzilor în ultimii 10 ani.

http://www.bbc.com/news/business-27886356

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + = 21