Hollande pune Franța în stare de urgență economică

_87769478_030959050-1Președintele Francois Hollande a stabilit un plan estimat la valoarea de 2 miliarde de euro prin crearea de noi locuri de muncă, în încercarea de a ridica Franța din ceea ce el a numit-o stare de “urgență economică”. În cadrul unui sistem de doi ani, firmele cu mai puțin de 250 de angajați vor primi subvenții în cazul în care vor angaja o persoană tânără sau șomeri timp de șase luni sau mai mult. În plus, vor fi create aproximativ 500.000 de programe de formare profesională.

Rata șomajului din Franța este de 10,6%, față de o medie a Uniunii Europene de 9,8 % și 4,2% în Germania.
Hollande a declarat că finantarea planului va proveni de la economiile din alte domenii de cheltuieli publice. “Aceste 2 miliarde de euro vor fi finanțate fără noi taxe de orice fel”, a declarat președintele Hollande, care a anunțat detaliile în timpul unui discurs anual al liderilor de afaceri. Franța se confrunta cu un “climat nesigur economic și șomaj persistent” și a existat o “urgență economică și socială”, a mai spus acesta.

Președintele a declarat recent că urgența socială a țării, cauzată de șomaj, a fost la fel de serioasă ca și urgența cauzată de terorism. El a cerut publicului sa ajute la “construirea modelului economic și social pentru ziua de mâine”. Președintele a discutat, de asemenea, problema flexibilității a pieței muncii.

http://www.bbc.com/news/business-35343611

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =