HoloLens poate măsura ritmul cardiac doar prin scanarea feței

 

Cercetătorii au dezvoltat o nouă metodă care se folosește de întreaga putere a realității augmentate pentru a detecta ritmul cardiac al unui pacient, folosind un Microsoft HoloLens și sisteme de vedere artificială.

Dezvoltat de Dr. Christophe Hurter, un profesor la French Civil Aviation University și de cercetătorii Microsoft – Daniel McDuff și Mar Gonzalez Franco, Cardiolens folosește camera de pe HoloLens pentru a captura semnale invizibile ochiului neavizat pentru a determina fluxul sangvin și semnele vitale a mai multor subiecți.

Noile metode de determinare a ritmului cardiac, cum ar fi balistocardiografia și fotoplismografia, care inițiază detecția semnelor vitale prin intermediul accelerometrelor (precum senzorii din smartphone și căștile care măsoară gravitația și viteza) sau camere IR (infraroșu) sunt deja pe cale să înlocuiască cardiografia tradițională, care necesită senzori de contact.

Acest nou sistem oferă profesioniștilor din domeniul medical instrumentele necesare pentru a capta semnalele metodelor menționate anterior și vizualizează ritmul cardiac și variațiile sale în timp real, prin intermediul display-ului montat în cască. Accelerometrul de pe HoloLens detectează ritmul cardiac al purtătorului de cască prin intermediul mișcărilor capului, care indică fluxul sangvin la fiecare ciclu cardiac (balistocardiografie)

https://hololens.reality.news/news/now-hololens-can-measure-your-heart-rate-by-scanning-your-face-0183195/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 48