“Holoroom” de la Lowe`s permite clienților să testeze diferite unelte în VR

Lowe`s, un retailer important din America de Nord ce se ocupă cu bunuri de îmbunătățire a locuinței, a gândit un mod interesant de utilizare a realității virtuale în magazine. Folosind un HTC Vive și un controler special, “Holoroom Test Drive” care permite oricui căruia îi este frică de unelte electrice să își pună pe cap o cască VR pentru a învăța cum se folosesc într-un spațiul virtual securizat.

Dezvoltat de Lowe`s Innovation Labs în colaborare cu startup-ul Krayonik, Holoroom permite clienților să învețe cum se folosește o mașină de tuns gard viu înainte de a duce produsul real acasă. Controlerul din demo este bazat pe unealta reală, cu un controler Vive care înlocuiește mânerul și un Vive Tracker în fiecare mână, ceea ce permite atât uneltei cât și mâinii utilizatorului să fie urmărite independent în mediul virtual. Feedback-ul prin vibrații a fost de asemenea adăugat pentru a adăuga realism uneltelor.

Obiectivul lui Holoroom este de a furniza clienților oportunitatea de a se obișnui cu senzația de a folosi unealta înainte de a o cumpăra. Speranța este că interactivitatea și pregătirea vor conduce la o conversie mai frecventă a achizițiilor, în timp ce spațiul comfortabil oferit de realitatea virtuală înseamnă că pregătirea pentru utilizare poate avea loc rapid și în siguranță chiar în magazinul de unde cumperi.

Olivia Myers, producător la Lowe`s Innovation Labs, a declarat că proiecte de îmbunătățire a gospodăriei în valoare de 70 de miliarde de dolari sunt blocate datorită faptului că, clientul nu are abilitatea de a vizualiza produsul final. Lowe`s Innovation Labs folosește AR și VR pentru a încerca să rupă această barieră care va permite clienților să își demareze propriile proiecte.

Innovation Labs a lucrat pe platforme AR și VR încă din anul 2014 cu intenția originală de a asista clienții cu proiecte pentru acasă. De atunci au fost dezvoltate experiențe suplimentare atât pentru clienți cât și pentru angajați. Myers a spus că versiunile de început ale unui program VR de training pentru angajați a condus la o creștere de 127% a încrederii manifestate de aceștia comparativ cu procedurile standard de pregătire.

https://www.roadtovr.com/lowes-vr-holoroom-test-drive-power-tools/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 20