Honda și Daihatsu recheamă mai multe masini din cauza airbag-urile

takata-frs-17-550x366

Honda și Daihatsu recheamă mai multe masini din cauza airbag-urile produse de Takata

Producătorii japonezi de automobile, Honda și Daihatsu au rechemat aproximativ cinci milioane de masini la nivel mondial pentru a înlocui airbag-urile făcute de Takata.

Cele mai recente rechemări vin la doar o zi după ce rivalii Toyota si Nissan au rechemat 6,5 milioane de vehicule pe aceeași problemă.

Până în prezent, cele șase decese legate de airbag-urile Takata au fost toate cu automobile Honda. Producătorul a anunţat că modelele afectate înclud subcompact-ul Fit. Acesta intenționează să utilizeze piese de schimb furnizate de Autolive din Suedia, Daicel din Japonia pentru mașinile rechemate.

Daihatsu, între timp, a declarat că va rechema modelul Mira. În afară de Honda, toţi ceilalalţi constructorii de automobile au declarat că rechemările sunt făcute din precauţie şi nu au la bază nici un accident sau deces.

Dar investigațiile au aratat că airbag-urile produse de Takata nu au fost sigilate în mod corespunzător și ar putea fi afectate de umiditate. Se afirmă că airbagurile pot exploda sub presiune.

http://www.bbc.com/news/business-32732354

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 8 =