Hong Kong şi Mumbai se numără printre cele mai scumpe oraşe la capitolul locuinţe de cumpărat

hongkong-b1

Cele mai scumpe locuinţe sunt în oraşele din Asia, precum Hong Kong şi Mumbai, în ciuda informaţiilor potrivit cărora Londra şi New York ar avea cele mai scumpe spaţii de locuit, scrie Bloomberg.

În Hong Kong, Mumbai, Beijing şi Shanghai durează mai mult de 30 de ani pentru o familie cu venitul mediu local să cumpere un apartament de 90 de metri pătraţi, potrivit unei analize privind raportul dintre veniturile cetăţenilor şi preţurile imobilelor în lume, realizată de Oxford Economics.

„Ne aşteptăm ca preţul caselor să crească până la un nivel moderat în următorii ani, în Asia”, au scris economiştii Tianjie He şi Louis Kuijs în raportul citat de Bloomberg.

Rate scăzute ale dobânzilor din ultimul deceniu au dus la creşterea preţurilor caselor în lume, iar majorarea ratelor în Statele Unite şi în alte locuri va inversa tendinţa, scumpind creditele imobiliare.

Pe termen lung, creşterea prosperităţii şi factorii demografici indică o sporire puternică a cererii de locuinţe în multe oraşe mari din Asia, în special în economiile mai puţin dezvoltate, ceea ce ar trebui să sprijine în continuare preţul caselor în acele regiuni. Totuşi, populaţia din Tokyo şi Seul se va reduce, cel mai probabil, în următorii opt ani, ceea ce va scădea cererea pentru locuinţe.

Dintre oraşele europene, Londra se situează pe locul cinci, iar Paris ocupă poziţia a opta în clasamentul rapoartelor dintre venituri şi preţuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 69 = 76