Hotarare fara precedent, dar mult asteptata, o primarie obligata sa plateasca 80 euro/zi unei femei ca sa ajunga pe un drum impracticabil la casa sa, construita cu acte in regula

peisaj-vacanta-la-tara-romania-program-national-antrec-pensiuni-200-de-lei-sejur-5-nopti-cazare-de-vis-foto-panoramio

Nu am crezut ca o sa ajung sa vad asa ceva in Romania, desi mai mult  as fi vrut sa constat normalul specific UE. Adica un cetatean vrea sa-si faca o casa intr-o zona mai izolata, cu acte in regula emise de primaria locala.

Absolut legal, merge la primarie unde obtine toate avizele specifice. Primariei i-a scapat insa un amanunt, care in Germania, Austria, chiar si in Ungaria nici nu se pune in discutie: ca primarie autorizez constructia casei dar numai daca este accesul creat sau daca nu, il construiesc, drum public, local, judetean, etc., ce-o fi.

DrumBaiculesti03-e1443370653994-300x254

Asa s-a intimplat intr-0 localitate argeseana. O  doamna revenită în ţară după ce ani buni a locuit în Franţa, d-na Niculescu Simona, specialist în Marketing politic şi Drept European, care şi-a păstrat şi cetăţenia franceză, a părăsit Bucureştiul şi s-a stabilit în Valea Brazilor, unde a ridicat o pensiune, fain frumos cu acte in regula. Numai ca drumul catre casa e vai si amar, cum vedeti aici.

DrumBaiculesti01-300x273

Femeia nu a stat ca noi, care ne stricam masinile pe drumurile bihorene  si nu actionam impotriva primariei vinovate, ci a luat taurul de coarne, a dat primaria care i-a aprobat constructia casei, in judecata si a castigat, creand primul precedent de acest fel in Romania.

 Prin hotărâre a Judecătoriei Curtea de Argeş, Primăria Băiculeşti a fost obligată la plata a 80 euro/zi către Simona Lucia Niculescu, din satul Valea Brazilor. Banii ar fi necesari închirierii unui autoturism 4×4, cu care d-na Niculescu să poată ajunge la locuinţa sa, întrucât drumul ar fi impracticabil şi şi-a distrus propriul autoturism.

„Instanţa admite în parte cererea, aşa cum a fost transformată şi precizată, formulată de reclamanta Niculescu Simona Lucia, împotriva pârâţilor Consiliul Local şi Primăria Băiculeşti, prin primar Niculae Dragnea (…) Obligă pe pârâţi să plătească reclamantei, lunar, la data de 1 a fiecărei luni, pentru luna în curs, suma de 80 euro/zi, pentru a putea închiria o maşină 4×4, până la data reabilitării drumului local din satul Valea Brazilor, obligaţie stabilită conform sentinţei civile nr. 466/19 noiembrie 2013 pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 2152/109/2013 (…)”, se precizează în decizia instanţei.

Sentinţa nu e definitivă, iar edilul-şef al comunei a precizat că va declara apel, întrucât decizia i se pare o aberaţie..

Întrucât pe vreme rea drumul devine impracticabil, dânsa a solicitat asfaltarea, însă administraţia locală doar l-a pietruit. Din cauza situaţiei iscate, nicio firmă nu se mai arată dispusă să se înhame la reabilitarea drumului cu pricina, darămite să-l mai şi asfalteze. Rămâne de văzut la ce soluţie finală vor ajunge magistraţii care vor judeca apelul. Când facem această afirmaţie, avem în vedere că judecătoria din municipiul Basarabilor a respins cererea reclamantei de executare provizorie a hotărârii de săptămâna trecută.

Orice s-ar intimpla, s-a creat un precedent care in mod normal ar trebui sa de-a de gandit alesilor nostri.

One thought on “Hotarare fara precedent, dar mult asteptata, o primarie obligata sa plateasca 80 euro/zi unei femei ca sa ajunga pe un drum impracticabil la casa sa, construita cu acte in regula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − = 91