Hoții au golit cea mai scumpă sticlă de vodkă din lume

 

Sticla de vodkă Russo-Baltique din barul “Café 33” valorează fix un milion de euro, fiind astfel cea mai scumpă sticlă de vodkă din lume. În urmă cu câteva zile ea a fost furată. Sticla a reapărut acum, dar fără conținut.

Cea mai scumpă sticlă de vodkă din lume, furată la Copenhaga, a reapărut lipsită de conținut după doar câteva zile. Aceasta a fost găsită pe un șantier din capitala daneză, a anunțat vineri poliția. Aceasta a fost găsită goală, spune pentru ziarul “Ekstra Bladet” coleționarul Brian Ingberg din posesia căruia s-a furat marți seara această sticlă.

Russo-Baltique-Vodka este un exemplar foarte rar, care potrivit lui Ingberg se numără printre cele mai scumpe sticle de băutură din lume și nu numai datorită conținutului. Sticla este construită din trei kilograme de aur și trei kilograme de argint, având o valoare de 1,3 milioane de dolari (1 milion de euro). Capul sticlei este în fapt o replică a vulturului țarist, cu două capete. În al treilea sezon al celebrului serial de televiziune House of Cards, președintele american Frank Underwood, jucat de actorul Kevin Spacey, a servit din vodka aflată în sticlă. Potrivit lui Ingberg, sticla a fost împrumutată de la un om de afaceri rus și nu a fost asigurată.

După furt, colecționarul bănuiește că hoțul a beneficiat de ajutor din interiorul barului. Imaginile unei camere de supraveghere arată cum un bărbat mascat a intrat în bar marți noaptea și cercetează rafturile cu ajutorul unei lanterne, în final scoțând valoroasa sticlă din barul “Café 33”. Potrivit poliției, hoțul nu a fost găsit până acum.

https://www.n-tv.de/panorama/Diebe-leeren-teuerste-Wodka-Pulle-der-Welt-article20216308.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =