Hoții fură o coroană de milioane de euro

După spectaculosul jaf al unei monede păstrate la Berlin, alți făptași a căror identitate rămâne necunoscută au comis un jaf de zile mari în sudul Germaniei. Din Muzeul Regional din Karlsruhe s-a furat o coroană de milioane de euro.

Răufăcătorii a căror identitate rămâne deocamdată necunoscută au furat o coroană costisitoare, împodobită cu un număr foarte mare de pietre prețioase, din interiorul Muzeului Regional de la Karlsruhe. Valoarea piesei de bijuterie este estimată la 1,2 milioane de euro, a anunțat procuratura și poliția.

Coroana a fost depozitată într-o vitrină închisă ermetic din așa-numita “Sală a tronului” și este încă neclar când s-a întâmplat totul. S-a descoperit pe data de 29 aprilie că piesa de o valoare rară lipsește. Nu se știe însă exact cum au ajuns hoții la ea.

Marea vitrină este în fapt o cutie de sticlă ce prezintă mai multe exponate, ea rămânând intactă și nu poate fi deschisă decât utilizând un obiect adecvat, a spus o purtătoare de cuvânt a muzeului, fără a da mai multe detalii despre ce înseamnă asta. De asemenea, nu a fost menționat nici tipul de alarmă utilizat.

Bijuteria este prelucrată din aur, platină și 367 de briliante, fiind în trecut în proprietatea Marii Ducese Hilda von Baden și provine, potrivit informațiilor existente, de la începutul secolului 20.

http://www.n-tv.de/panorama/Diebe-stehlen-millionenschweres-Diadem-article19828785.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =