Hoții medaliei de aur încă în libertate

Spărgătorii au intrat în noaptea în muzeu folosindu-se de o scară și au sustras o medalie de aur cu o greutate de 100 de kilograme. Autorii acestui jaf de milioane sunt încă în libertate și se pare că au pătruns nestingheriți în cabina medaliei. Poliția caută acum martori.

După ce persoane necunoscute au furat o medalie canadiană de aur dintr-o galerie de pe Insula Muzeelor din Berlin, poliția este în continuare în alertă. Aceste persoane au pătruns în noaptea dintre duminică și luni în galeria din Muzeul Bode și au sustras medalia de aur cu o valoare materială estimată la 3,8 milioane de euro. “Big Maple Leaf”, care prezintă imaginea Reginei Elisabeta II cântărește 100 de kilograme și are un diametru de 53 de centimetri. Valoarea nominală a ei este de un milion de dolari canadieni (700.000 de euro).

Într-un incident atât de spectaculos este clar că făptașii au avut informații din interior, spune purtătorul de cuvânt al poliției, Winfrid Wenzel. Este greu de imaginat că aceștia nu au avut cunoștințe legate de situația de pe teren. În urma transportului medalia ar fi fost avariată, există urme de la fața locului care atestă acest lucru, mai adaugă Wenzel.

Poliția a căutat să ia legătura cu posibili martori, lansând un apel către populație pentru a oferi informații legate de acest caz. De asemenea ei vor să știe cine a fost văzut în jurul muzeului Bode și a Parcului Monbijou luni dimineața între orele 02:00 și 04:00. Mai mult, cine a primit oferte pentru cantități mari de aur este rugat să anunțe imediat poliția.

http://www.n-tv.de/panorama/Diebe-der-Goldmuenze-weiter-auf-der-Flucht-article19768942.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 20