Hotii nu scapa! Articolul din Codul penal referitor la abuzul in serviciu din legea speciala, cu care lucreaza DNA, declarat constitutional

Diaspora-romaneasca_Ajutooor-hotii

Miercuri, ziua mult trambitata de presa ca sfarsitul lumii, Curtea Constitutionala s-a pronuntat pe doua articole care definesc abuzul in serviciu: unul din Codul Penal, altul din legea speciala in baza caruia sunt anchetati demnitarii de catre DNA.

Despre cel din Codul Penal, Curtea a spus ca este constitutional cu o conditie, si anume ca sintamga “indeplineste in mod defectuos” se intelege “indeplineste prin incalcarea legii” adica au clarificat o interpretare-nu stiu cand om ajunge ca nemtii la care negru e negru, nu putin gri ca la noi. In consecinta specialistii si nu numai, spun ca articolul nu va trebui trimis in Parlament pentru modificare. Adica e un fel de atragere a atentiei procurorilor, judecatorilor ca trebuie sanctionata doar incalcarea legii, nu a unor reglementari, reguli interne.

Aceasta e prima definitie, cat despre a doua data abuzului din legea speciala 78/2000, in baza careia sunt anchetati demnitarii, Curtea l-a declarat perfect constitutional. In consecinta hotii de calibru mare precum  Bica, Udrea, Mazare, etc, nu scapa si procesele merg fain frumos mai departe.

Ca si alte incercari de a anunta sfarsitul lumii, iata ca nici de data asta nu le-a iesit celor ce-l propovaduiau in toata media romaneasca.

Dormiti linistiti, cum spunea candva un alt mare hot, pe la celebrul FNI. Adica marea amnistie la care se asteptau hotii, nu a mai venit. Pace si liniste!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 26