hp 16000 out

_75044086_82845842

HP reduce 16.000 locuri de muncă
Gigantul tehnologic Hewlett – Packard ( HP ) a anuntat o crestere de 18 % a profitului la 1,3 miliarde dolari pentru al doilea trimestru într-o declarație care a fost accidental eliberată, înainte de închiderea pieţelor de capital din SUA. În ciuda creșterii profiturilor,firma a anunţat că intenționează să reducă 16.000 de muncitori. HP a anuntat anterior ca va reduce 34.000 de locuri de muncă, ca parte a unei restructurări anunțată în 2012. Actiunile HP au scăzut după eliberarea timpurie a datelor.

Cu toate acestea, analiștii au fost dezamăgiți de evolutiaa veniturilor firmei, care au scazut cu 1 % fata de aceeasi perioada a anului trecut la 27.3 miliarde de dolari. HP a fost puternic afectată de declinul vanzarilor de PC-uri, deoarece consumatori s-au orientat spre dispozitive, cum ar fi tablete și smartphone-uri.

Firma a început un plan de restructurare anunţat în 2012, care a fost conceput pentru a simplifica procesele de afaceri, accelerarea inovației, costuri mai mici și livrarea de rezultate mai bune. Însă, HP nu a specificat data pentru rezultatele complete ale strategiei de restructurare. Dar analiștii sugerează că firma ar fi trebuit probabil, să arunce o privire mai atentă la mixul de produse. Divizia de sisteme personale a HP a fost singurul segment care a arătat o creștere a veniturilor în al doilea trimestru. Alte divizii, și anume de tipar, precum și grupul de întreprinderi și servicii a înregistrat o scădere a veniturilor. Acesta din urmă este unul dintre principalele motive ale HP pentru restructurarea locurilor de muncă.

http://www.bbc.com/news/business-27530592

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =