hp in declin

hp-monitor-beats

Din nou rezultat slab
Nu pare să se arată un capăt pentru criza de la Hewlett-Packard. Producătorul de computere va renunța la mai multe mii de locuri de muncă. Compania are în vedere în raportul său trimestrial din nou o scădere a vânzărilor. Prețul acțiunilor scade puternic.

Optimismul de la Hewlett Packard a fost de scurtă durată. Șeful companiei, Meg Whitman continuă să renunțe la aproximativ 16.000 de locuri de muncă din grupul producător de computere, care cauzează probleme pentru diviziile de smartphone și tablete, care sunt în plină expansiune. În plus, acest al doilea trimestru fiscal reprezintă cel de-al 11-lea consecutiv în care se înregistrează un declin peste așteptări. Perspectivele pentru anul în curs sunt complet ratate.

Acum trei luni Whitman a prezentat și explicat că HP este pentru o perioadă lungă de timp pe cea mai bună poziție. Se pare însă că reducerile de personal vor continua și prin urmare, moralul în rândul angajaților este din ce în ce mai slab.

Întocmai precum IBM, HP încearcă să se despartă treptat de divizia sa de computere clasice sau să reducă capacitatea acesteia ca urmare a scăderii constante a cererii pentru astfel de dispozitive la nivel mondial și urmărește în prezent să se focalizeze în special pe dezvoltarea de rețele sau pe servicii tehnologice pentru companii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/HP-Chefin-schwingt-den-Rotstift-article12885071.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 37 =