HP elimină până la 30.000 de locuri de muncă

9b7f3f8a-c3f7-41c7-99e8-ea4f0fcd4382

HP elimină până la 30.000 de locuri de muncă

De ani de zile Hewlett-Packard se află într-o stare de criză. Al doilea cel mai mare producător de calculatoare din lume răspunde cu o cură radicală: Restructurarea concernului se bazează acum pe reducerea de job-uri.

Concernul tehnologic american Hewlett-Packard (HP) planifică în cadrul restructurării sale reducerea de 25.000-30.000 de locuri de muncă în divizia sa ce se ocupă de clienți persoane juridice. Pasul ar trebui să creeze o presiune suplimentară de 2,7 miliarde de dolari, care va scădea din trimestrul al patrulea, anunță compania.

HP deține în prezent 300.000 de angajați la nivel mondial. Acțiunile Hewlet—Packard au scăzut recent în comerțul post-bursier cu 2,3%.

Concern ce și-a bazat creșterea pe imprimante și produse conexe are sediul în localitatea californiană Palo Alto și decide acum să se restructureze prin împărțire. Afacerile cu imprimante și computere vor fi incluse într-o nouă societate, separat de ramurile cu potențial pentru viitor, precum serverele și dispozitivele de stocare de date pentru firme, precum și alte servicii speciale. Ambele părți din afacere ar trebui să fie apoi listate la bursă.

O nouă cifră dezamăgitoare a vânzărilor de PC-uri precum și o cerere slabă din partea clienților persoane juridice pentru serviciile companiei au pus presiuni suplimentare pe al doilea cel mai mare producător de PC-uri din lume după Lenovo. În al treilea trimestru comercial ce s-a încheiat la sfârșitul lunii iulie s-a înregistrat o reducere a vânzărilor cu opt procente la un total de 25,4 miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/HP-streicht-bis-zu-30-000-Stellen-article15939296.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 48