HP înregistrează afaceri mai bune cu PC-uri

meg-whitman100~_pd-1369294105399_v-z-a-par-a-l

HP înregistrează afaceri mai bune cu PC-uri
Producătorul veteran de PC-uri Hewlett-Packard, după un program de reabilitare dureros trece către un succes surprinzător. Cu toate acestea, investitorii nu își onorează vânzările. Deoarece creșterea vânzărilor din păcate nu demonstrează o schimbare în trend.

Compania tradițională de IT, Hewlett-Packard a vândut mai multe notebook-uri și PC-uri decât era de așteptat. Cu toate acestea, investitorii din cadrul companiei cu sediul în SUA nu au reacționat în vreun fel la acest anunț. În al treilea trimestru, de până la sfârșitul lunii iulie, Grupul a înregistrat o creștere de la an la an în vânzări de 1,3% până la 27,6 miliarde de dolari (20,8 miliarde de euro), după cum se arată în raportul financiar al companiei.

Deși așteptările analiștilor de pe Wall Street au fost astfel ușor depășite, acțiunile au rămas pe trend negativ după orele de tranzacționare. Unul dintre posibilele motive este că profitul net al HP a scăzut în mod semnificativ de la 1,27 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut la 985 miliarde de dolari. În general șeful grupului, Meg Whitman este mulțumit de progresele pe care compania le face.

HP a pierdut trenul smartphone-urilor și computerelor miniaturizate și pierde pe un trend clar în afacerile cu PC-uri tradiționale. În fruntea companiei de aproape trei ani, Whitman încearcă să controleze avariile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/HP-verzeichnet-besseres-PC-Geschaeft-article13458806.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 57