HP vrea să reducă sute de locuri de muncă

Caprivi

Peste 1000 de angajați ar trebui să se mute de la Hewlett-Packard către ofertanți externi de servicii. Discuțiile sunt deja în desfășurare cu posibili parteneri. Sindicatul se îndoiește că va ajuta modelul de afaceri al concernului IT.

Concernul de IT Hewlett-Packard planifică reducerea de sute de locuri de muncă în Germania ca urmare a strategiei sale de renovare a concernului. Concernul a încheiat contracte comerciale cu doi ofertanți de servicii IT, care ar trebui să preia angajații. Datagroup, cu sediul în Pliezhausen, a anunțat că va prelua până la 400 de specialiști software de la HP, pentru a-și putea susține creșterea afacerilor.

Un purtător de cuvânt al HP a confirmat faptul că, concernul IT a mai semnat și un memorandun cu filiala de forță de muncă, Proservia GmbH. Acolo ar putea ajunge până la 1000 de angajați HP din domeniile infrastructură pentru afaceri. Dar acest acord este încă supus negocierilor, spune un purtător de cuvânt al HP.

La IG Metall planurile sunt văzute cu ochi critici. În alte țări europene nu au fost deocamdată implementate planuri similare de protecție, sau măsurile adoptate au condus la pierderi salariale masive, se spune într-o intrare pe blog a sindicatului.

Este însă clar că aici este vorba despre o reconstrucție radicală a modelului de afaceri de la HP, spun persoane de la sindicat. Este însă sub semnul întrebării, dacă HP va opta pentru o mai mare flexibilitate în cazul proiectelor viitoare. Cererea există deja, pentru că recent HP a preluat administrarea centrului de calcul al concernului chimic BASF.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/HP-will-Hunderte-Stellen-auslagern-article17246856.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 18