HSBC reduce masiv personalul

3pwv3054

HSBC reduce masiv personalul

Marea bancă britanică HSBC își întărește programul de economii și reduce zece mii de locuri de muncă. Instituția financiară vrea să se retragă din țări precum Brazilia sau Turcia. HSBC vrea să economisească miliarde de dolari prin intermediul acestui program de economisire.

Marea bancă britanică HSBC vrea să reducă la nivel mondial 22.000 până la 25.000 de locuri de muncă. Reducerile de locuri de muncă sunt parte din restructurarea de la nivel mondial, anunță compania. În cadrul restructurării concernului marea bancă vrea de asemenea să se retragă din Brazilia și Turcia, iar pe de altă parte să investească puternic în zona asiatică, după cum se spune într-un raport de presă al Bursei de la Hong Kong. În total până la 50.000 de locuri de muncă pot fi afectate într-un fel sau altul.

În acest fel banca vrea să economisească prin reducerea costurilor până în anul 2017 între 4,5 și 6 miliarde de dolari anual. În total restructurarea companiei în această perioadă va costa 4 până la 4,5 miliarde de dolari.

Cea mai mare bancă din Europa la ora actuală are 266.000 de angajați, din care 48.000 în Marea Britanie. HSBC trebuie acum să se confrunte cu diferite scandaluri, precum cele privind manipulare pe piețele de devize, pentru care compania a plătit amenzi către autoritățile de reglementare din America și Marea Britanie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/HSBC-baut-massiv-Stellen-ab-article15260631.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − = 15