HTC are cele mai bune camere de smartphone

Care smartphone face cele mai bune fotografii? Profesioniștii de la DxO testează regulat noile dispozitive apărute pe piață pentru a stabili clasamentul calității. Cele mai noi rezultate arată că HTC este lider incontestabil, în defavoarea Samsung.

Camera este unul dintre cele mai importante elemente ale unui smartphone, aproape toți producătorii subliniază caracteristicile aparatului foto în prezentarea noilor lor modele de top. Dar ce zic experții independenți? Compania franceză DxO este extrem de bine văzută pentru felul în care testează camerele foto din smartphone-uri. Testele și evaluările sunt văzute de mulți producători ca un indicator de referință. Cele mai noi rezultate ale testelor arată că HTC construiește în prezent cele mai bune aparate foto de telefon.

HTC U11, prezentat de curînd, a ocupat în clasamentul DxO prima poziție. Aceasta a obținut 90 de puncte dintr-un maxim de 100, mai mult decât oricare alt smartphone testat până acum. Pe locul doi urmează Google Pixel. Smartphone-ul, care este construit tot de HTC, primește 89 de puncte. Pe locul trei stă un terminal de aceeași marcă – HTC 10 – care a obținut 88 de puncte. Urmează apoi în ordine Sony Xperia X Performance, Samsung S7 Edge și Samsung Galaxy S8.

Faptul că Galaxy S8 are cu două puncte mai puțin ca și U11 este un detaliu care foarte probabil nu se va resimți în practică. Telefoanele Samsung au camere excelente. Dar avantajul psihologic este decisiv, iar prin câștigarea unui astfel de clasament se obține o promovare fantastică față de ocuparea locului trei, spre exemplu, unde se clasează de obicei terminale din generația anterioară. Iar acest lucru este benefic pentru HTC pentru că producătorul are nevoie urgentă de succes. Huawei P10, care a fost prezentat la sfârșitul lunii febaruarie la Mobile World Congress, are 87 de puncte și se clasează astfel în spatele modelelor de top de la Samsung și HTC. LG G6 nu a fost evaluat deocamdată.

În cazul HTC U11 experții au apreciat în special zgomotul de fond foarte redus în imagini și focalizarea automată extrem de rapidă și precisă. Aceste proprietăți au fost peste nivelul câștigătorului din anul precedent, Google Pixel. În afară de asta U11 oferă o performanță ridicată și consistentă în multe situații. Afișarea culorilor este extrem de atrăgătoare iar detaliile foarte bogate. Stabilizarea imaginii funcționează bine, lumina foto pe bază de LED este de asemenea una foarte utilă și performantă.

http://www.n-tv.de/technik/Die-besten-Smartphone-Kameras-hat-HTC-article19844210.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 42