Huawei a crescut cu 19% in prima jumătate a anului, devenind al III-lea producator in lume

_76406232_460993801-1

Vânzările Huawei au crescut cu 19% in prima jumătate a anului
Producătorul chinez de echipamente de telecomunicații, Huawei a raportat un salt de 19% a vanzarilor, la 135.8 miliarde de yuani (21.9 miliarde de dolari ) pentru primele șase luni ale anului. De asemenea, se asteapta să facă o marjă de profit operațional de 18,3% pentru această perioada.Huawei, în mod obişnuit se concentra pe echipamente de rețea de telecomunicații, dar a beneficiat de diversificarea sectoarelor o dată cu creștere rapidă, cum ar fi fabricarea de smartphone-uri. În prezent, este unul dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri din lume.

Potrivit firmei de cercetare IDC, Huawei livrat 13,7 milioane de smartphone-uri în primele trei luni ale acestui an – ceea ce-l face, al treilea cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume.
În 2012, politicienii din SUA au susținut că societatea a reprezentat o amenințare de securitate, din cauza presupuselor legături cu guvernul Chinei și forţa militară. Preocupările datorate asocierii armate cu autoritățile chineze au apărut în mare parte, prin faptul că fondatorul companiei, Ren Zhengfei, a fost un fost membru al Armatei de Eliberare a Poporului.

Cu toate acestea, Huawei a negat în mod repetat aceste acuzaţii și a subliniat că acesta este de 100% deținută de către angajați și fondatorul acesteia. La inceputul acestui an, un raport în New York Times a afirmat că Agenția US National de Securitate (NSA) au infiltrat serverele Huawei.
Ca răspuns, China a cerut o explicație clară din partea guvernului Statelor Unite.
http://www.bbc.com/news/business-28397624

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 88 = 94