Huawei prezintă primul său notebook

MateBook X este primul notebook de la Huawei perfect compatibil cu Windows 10. Este un dispozitiv nobil și nu doar în ceea ce privește similaritatea foarte mare cu noul MacBook Pro de la Apple. El este mai subțire și mai ușor decât concurența americană.

Cu smartphone-urile sale Huawei are parte de succes de câțiva ani, iar modelul prezentat la finalul lunii februarie la Barcelona a stârnit mare interes printre experți și consumatori. Dar chinezii vor să pătrundă și pe piața de notebook-uri. Direcția a fost dată anul trecut de MateBook, un dispozitiv 2 în 1, care face concurență pentru Microsoft Surface Pro. Acum Huawei a prezentat MateBook X la Berlin, acesta fiind primul notebook perfect compatibil cu Windows 10. Acesta va atrage aparent clienții Apple, pentru că există o oarecare similaritate în design cu noul MacBook Pro.

Laptop-ul de 13 inch prezintă o carcasă metalică elegantă, cu un ecran 2K cu margini foarte înguste și o grosime maximă de 12,5 milimetri. Este destinat să atace direct modelul MacBook Pro de la Apple, fiind lansat pe piață la un preț mult mai accesibil. Computerul este propulsat de procesorul Core i5-7200U de generația a șaptea, ajutat fiind de o memorie de lucru de 8 GB. Unitatea SSD inclusă are o capacitate de 256 GB. Răcirea este asigurată fără ventilatoare pentru acest laptop ce nu cântărește mai mult de un kilogram. Acumulatorul are o capacitate de 5449 de miliamperi-oră, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru zece ore de autonomie.

Pentru securitatea datelor există și un senzor de amprentă integrat în butonul de pornire, iar sunetul de calitate este asigurat de un sistem audio Dolby-Atmos. Posibilitățile de conectare sunt reduse, există o mufă pentru căști și două porturi USB-C. Pentru alte posibilități de extindere cei de la Huawei pun la dispoziție un docking station. MateBook X va sosi pe piață la finalul lunii iunie pentru suma de 1400 de euro.

http://www.n-tv.de/technik/Huawei-stellt-erstes-Notebook-vor-article19856187.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =