HUGO BOSS ANCHETATA PENTRU SALRII DE MIZERIE

Hugo Boss Logo

Hugo Boss, salarii la limita sărăciei
Produc ieftin și vând scump. Producătorul de modă Hugo Boss este conform informațiilor Speigel într-o situație de critică vehementă. Atât în Turcia, cât și în Croația, salariile oferite de grup anagajaților din întreprinderi sunt cu mult sub nivelul de subzistență.

Casa de modă Hugo Boss se vede confruntată cu o cercetare neplăcută. Rețeaua internațională “Haine Curate” a cercetat salariile oferite angajaților de 50 cele mai importante branduri de îmbrăcăminte din Europa. Acesta a arătat că multe din articolele de îmbrăcăminte ce poartă etichete de lux în centrul vestimentar Metzingen, spre exemplu, sunt produse de angajați din Turcia sau Croația ce primesc un salariu net lunar cumprins între doar 308-440 euro.

Aceasta afirmă că retribuțiile ar trebui să fie suficiente pentru mijloacele de trai ale lucrătorilor și ale familiilor lor. Nivelul de subzistență fixat pe familie în Turcia este, cu toate acestea, la 1002 euro, limita oficială a sărăciei este mult mai mică însă în Croația, fixată la 554 de euro.

Salariile examinate sunt cu mult sub ceea ce muncitorii ar avea nevoie pentru a putea trăi, critică Bettina Musiolek, co-autor al studiului asupra salariilor de la limita sărăciei din industria textilă. Într-un chestionar al campaniei, compania nu a răspuns, dar a lăsat în ultima săptămână avocații să se asigure că numele de Hugo Boss va apărea în presă. Compania nu a dorit să ofere comentarii cu privire la aceste critici.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/hugo-boss-modekonzern-zahlt-in-der-tuerkei-und-in-kroatien-hungerloehne-a-975293.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − = 45