HVB INCHDE 1/2

  • 8567677-KopieHVB închide fiecare a doua filială

Succesul serviciilor de online banking a făcut ca rețeaua vastă de sucursale ale băncilor să devină inutile. Acest lucru l-a aflat chiar și HypoVereinsBank din Germania, ce va desființa peste 300 de birouri. Concurența a decis până acum că un astfel de pas nu este necesar.

 

HypoVereinsBank din Germania va desființa fiecare a doua filială pe care o deține. Asta în principal datorită faptului că tot mai mulți oameni fac banking pe internet. Astfel instituția intenționează să închidă aproape mai mult de jumătate din cele 600 de unități pe care le deține, unități vizitate doar sporadic de către clienți. Șeful HBV, Theodor Weimer a declarat că revoluția digitală este o realitate fundamentală ce ne afectează pe toți și nu mai este doar un simplu trend. El crede că vor urma de asemenea și alte instituții de profil în astfel de decizii, mai devreme sau mai târziu. Acesta a mai declarat că nu este normal ca în Germania să existe 36.000 de sucursale bancare, în timp ce există 14.000 de benzinării și brutării.

 

Cu închiderea a rpximativ 300 de sucursale HBV va tăia de asemenea și un număr de aproximativ 1500 de locuri de muncă, spune Weimer. Detaliile au fost negociate de către conducere în cadrul adunării generale timp de luni de zile. Unitățile existente vor continua să existe, iar Weimer dorește să le dezvolte. Iar Weimer a mai anunțat că practic banca tradițională de la Munchen se va mai ocupa doar de clienții premium. Weimer consideră că aceasta este strategia prin care instituția sa ce deține o cotă de piață de doar două procente va reuși să supraviețuiască concurenței giganților.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/HVB-schliesst-jede-zweite-Filiale-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 2