Hyperloop depășește recordul de 350 km/h în teste

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat că “o capsulă de tip Tesla/SpaceX Hyperloop” a depășit viteza de 355 km/h în teste, doborând astfel recordul deținut tot de Hyperloop de 202 mile pe oră, care a fost înregistrat în ultimul weekend din luna august.

Musk a declarat pe Instagram că, capsulele Tesla ar putea atinge curând viteze de peste 500 km/h, sau jumătate din viteza sunetului, după doar câteva “ajustări minore”. Capsula Hyperloop de la Tesla/SpaceX este utilizată pentru a propulsa capsule Hyperloop dezvoltate de studenți pentru competiția Hyperloop organizată de SpaceX. Unele dintre capsule nu au motoare electrice care să poată fi folosite pentru accelerație, astfel că, capsulele sunt folosite pentru a propulsa pe cele ale studenților prin tubul vidat, ca parte din competiție.

După cum desrie Musk, capsula propulsoare este la fel ca un remoercher de vase maritime. Musk a scris pe Instagram că au luat această capsulă propulsoare și au “dat o tură” pentru a vedea ce poate, atunci când nu împinge capsulele studenților.

Tesla a organizat două competiții Hyperloop în acest an, iar cel mai recent câștigător, WARR Hyperloop, a atins o viteză maximă de 325 km/h. WARR Hyperloop, un grup academic care dezvoltă capsule Hyperloop, a marcat recordul de viteză, depășind pe cel anterior, de 305 km/h, înregistrat tot în acest an. Musk ar fi fost auzit spunând că echipa WARR a avut cel mai bun design din competiție, iar testele efectuate au fost mai mult decât impresionante.

Testele practice vin într-o perioadă în care există tot mai multe zvonuri cum că Musk și Boring Company și-au unit forțele pentru a dezvolta cea mai bună tehnologie Hyperloop. The Boring Company a anunțat mai devreme în luna august că tunelurile sale vor fi folosite pentru tehnologia Hyperloop, la doar câteva zile după ce Musk a dat de înțeles că vrea să dezvolte un proiect Hyperloop între New York City și Washington D.C.

http://www.teslarati.com/tesla-hyperloop-pusher-pod-reaches-220-mph-in-test/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 12