HYPO BANK IN JOS

  • 43982837Claxoane la Hypo Alpe Adria. 

Soluționarea problemelor băncii austriece aflate în criză, Hypo Alpe Adria, ar putea costa până la 8,5 miliarde de euro din banii constribuabililor. Un grup de automobiliști de pe Facebook s-au strâns pentru a claxona în fața sediului. Mesajul a ajuns la destinație, cel puțin pentru angajați.

 

Mulți austrieci au decis să își exprime sa-si  elibereze furia față de pierderile de miliarde ale băncii Hypo Alpe Adria într-un mod neobișnuit. La mijlocul lunii februarie s-a fondat pe platforma de socializare Facebook un grup numit “claxonează pentru Hypo”, unde se cerea membrilor să claxoneze la maxim ori de câte ori au ocazia de a trece pe lângă sediul băncii din Carintia. Pe pagina de protest contribuabili nemulțumiți postează mesaje de dezacord cu intenția guvernului de a salva instituția din banii lor iar aceștia vor să se facă auziți. Mișcarea a avut succes, șeful Hypo, Alexander Picker cerând ca protestul să se oprească, pentru că acesta interferează cu munca a peste 550 de oameni.

 

El înțelege furia oamenilor ce reiese din decizia guvernului de a salva fosta filială a BayernLB, iar acum constribuabilii trebuie să suporte datorii de miliarde, după cum a scris șeful băncii într-o scrisoare. În schimb angajații din sediul Hypo nu au legătură cu această decizie și nu au nici o vină pentru dezastrul produs. Picker spune că în timp ce numeroși șoferi claxonează zilnic în fața sediului Hypo, în interiorul acestuia angajații își fac treaba cu dăruire și experiență.

 

Austria a naționalizat această bancă în anul 2009 pentru că instituția-mamă, BayernLB nu a mai vrut să investească bani în filiala sa. Iar Hypo s-a întins prea mult cu expansiunea sa în regiunea balcană. De atunci statul austriac a pompat deja 4,8 miliarde de euro prin capital și garanții. Iar potrivit lui Picker, s-ar putea să mai fie nevoie de cel puțin 4 miliarde suplimentare.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bankchef-bittet-um-Ruhe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 + = 83