Hyundai arată indicii ale unei noi generații de celule de combustibil

Hyundai este o companie care va fi ocupată cu ocazia CES 2018, urmărind să dezvăluie un nou concept de crossover alimentat cu celule de combustibil, urmărind să prezinte noile sale tehnologii pentru vehicule autonome, precum și conceptul de habitacluri pentru automobile care să fie folosite în viitor de acest brand.

Compania vrea de asemenea să prezinte modalități prin care puterea hidrogenului poate fi folosită în gospodării. Până acum, Hyundai nu a dat un nume noului model FCEV, dar promite să dezvăluie prototipul în timpul târgului. În comparație cu Tucson, model care poate rula de asemenea pe celule de combustibil, acest nou crossover ce beneficiază de tehnologie este un vehicul care arată semnificativ mai bine. Botul ascuțit prezintă un grilaj modern cu lumini de la un capăt la celălalt. Fotografiile-spion ale unui prototip neacoperit arată că vehiculul are o parte posterioară cu multe forme și dungi pe fiecare parte, precum și stopuri triunghiulare, inserții metalice în apropierea pragurilor inferioare.

Noua celulă de combustibil ar trebui să opereze la o eficiență de 60%, ceea ce reprezintă o îmbunătățire de 9% față de sistemul anterior de propulsie de pe Tucson Fuel Cell. Tehnologia îmbunătățită va determina autonomia să crească la circa 800 de kilometri. Hyundai va echipa de asemenea acest model cu cea mai nouă tehnologie a sa în materie de rulare autonomă, dar aceste sisteme vor fi cel mai probabil o dotare standard în produsele de volum mare ce vor sosi ulterior.

Hyundai a dat indicii cu privire la acest vehicul deja din luna decembrie. Așa-numitul Intelligent Personal Agent folosește inteligență artificială pentru a îmbunătăți calitatea comenzilor vocale, inclusiv abilitatea de a procesa cereri multiple într-o singură frază. Tehnologia poate de asemenea să prezică nevoile șoferului și să interpreteze informațiile în consecință. O versiune simplificată a acestui sistem va fi oferită pe modelele lansate în anul 2019.

Hyundai Teases Next-Gen Fuel Cell Vehicle – Video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 54