Hyundai si Kia au ratat ţinta de vanzări propusă in 2015

_87466539_hyundaiCel mai mare constructor auto sud-coreean, Hyundai Motor, şi subsidiara sa Kia Motors Corp, au ratat obiectivele de vanzari la nivel mondial în 2015, pentru prima dată de la criza financiară.
Producatorii de automobile, care împreună sunt pe locul cinci dintre cei mai mari producatori auto din lume la vânzări, au vandut 8.01 milioane de vehicule, în scădere de la tinta propusă de 8,2 milioane de autovehicule. Cele două companii se asteapta ca vanzarile sa creasca la 1,5% în 2016.

Ambele branduri s-au confruntat cu o concurență acerbă în ultimii ani. SUA și rivalii japonezi au recuperat terenul pierdut în Statele Unite, în timp ce cererea pe piețele emergente și cea mai mare piață auto din lume, China a fost in scădere.

În octombrie, Hyundai a raportat că profitul trimestrial a scazut la cel mai mic nivel din ultimii cinci ani. Acțiunile sale au scazut cu mai mult de 12% anul trecut. Ținta de vânzări a producatorilor auto pentru acest an marchează cea mai slabă creștere a vânzărilor din ultimii 10 ani.

Încetinirea creșterii economice în China, cea mai mare piață a grupului în volum, va continua să afecteze creșterea în acest an, a declarat compania. Vânzările în a doua cea mai mare economie din lume au scăzut în primele 11 luni ale anului trecut.

http://www.bbc.com/news/business-35219136

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =