Hyundai vrea să producă mașini electrice cu automie sporită

Constructorul auto sudcoreean, Hyundai, vrea să facă concurența producătorului american Tesla, prin lansarea pe piață de automobile electrice cu autonomie mare. Un nou model va oferi o autonomie de până la 500 de kilometri cu doar o încărcare. Cu toate acestea, cei interesați trebuie să se înarmeze cu răbdare.

Hyundai vrea să lanseze pe piață vehicule cu propulsie electrică și autonomie ridicată, care să facă pe viitor concurență pentru modelele americane. Lansarea este planificată după anul 2021, iar viitorul model va avea o autonomie de cel puțin 500 de kilometri cu o singură încărcare, anunță producătorul coreean. Astfel, constructorul s-ar apropiat de modelele S și X de la Tesla, a căror baterii pot parcurge 490-565 de kilometri.

Deja de anul viitor este planificată pentru lansare o versiune electrică a micului vehicul de teren, Kona, cu o autonomie de 390 de kilometri. Hyundai a lansat anul trecut primul său vehicul propulsat doar de baterii și gândit pentru marea masă de clienți, modelul Ioniq. Autonomia rămâne însă semnificativ în urma modelelor concurente de la Tesla sau GM.

În ciuda obiectivelor ambițioase, în mediul politic cota de automobile electrice din totalitatea pieței de autoturisme este minimă. Cauza o reprezintă costurile mari și bateriile cu autonomie foarte redusă. Experții din domeniu cred însă că este posibil ca numărul automobilelor electrice din toată lumea să atingă 20 de milioane până în anul 2020.

http://www.n-tv.de/auto/Hyundai-plant-E-Autos-mit-hoher-Reichweite-article19987988.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =