IBM anunță o scădere semnificativă a vânzărilor

Afacerile cu vânzare de hardware sunt într-o continuă scădere, de aceea cei de la IBM se concentrează tot mai mult pe alte domenii de activitate, precum Cloud Computing sau Inteligență Artificială. Noile cifre trimestriale arată că restructurarea companiei este un proces dificil.

Cel mai mare ofertant de servicii IT din lume, IBM, înregistrează un progres lent în privința schimbării sale de strategie. În al doilea trimestru nu doar vânzările au scăzut nu doar în divizia de hardware, după cum anunță concernul american. A încetinit chiar și creșterea din domenii de viitor, cum ar fi cloud computing, securitate cibernetică, analiză de date sau inteligență artificială. Aici veniturile au crescut cu doar cinci procente, după ce anterior a crescut cu rate de câteva zeci de procente.

Cifrele alimentează îngrijorările cu privire la restructurarea grupului și anume că aceasta nu se desfășoară suficient de rapid. Acțiunile au pierdut în comerțul post-bursier două procente. Pe parcursul anului precedent cursul a cedat peste șapte procente. IBM încearcă deja de multă vreme să se redreseze printr-o reorientare.

Directorul executiv, Ginni Rometty, s-a arătat mulțumită și promite că se va axa în continuare pe inovație. Astfel că a lăudat creșterea din domeniul serviciilor cloud. Această afacere a adus în comparație anuală o creștere a vânzărilor de 15% și 3,9 miliarde de dolari la totalul veniturilor. IBM a confirmat obiectivele pentru anul comercial curent. Concernul va prezenta în continuare un profit operațional de cel puțin 13,8 dolari pe acțiune.

În total vânzările au scăzut surprinzător de puternic, cu cinci procente la un total de 19,3 miliarde de dolari și astfel a scăzut pentru al 21-lea trimestru consecutiv. În acest domeniu peste tot afacerile tradiționale cu hardware pierd din importanță.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IBM-meldet-deutlichen-Umsatzrueckgang-article19943240.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − = 62