IBM depășește așteptările

Profit și vânzări în scădere: IBM produce însă bucurie printre investitorii săi. Cifrele trimestriale sunt mai bune decât se așteptau inițial. Cursul acțiunilor crește puternic în comerțul post-bursier.

Cel mai mare ofertant de servicii IT din lume, IBM, a înregistrat profit și vânzări mai mici în trimestrul al treilea, comparativ cu aceeași perioadă din anul trecut. Excedentul a scăzut cu patru procente pentru un total de 2,7 miliarde de dolari, raportează concernul.

Veniturile s-au diminuat cu 0,4% la un total de 19,2 miliarde de dolari. Declinul vânzărilor a continuat, dar într-o formă atenuată. IBM a depășit așteptările analiștilor cu cifrele sale. Afacerile cu cloud-computing, securitate cibernetică și analize de date s-au dezvoltat bine. Acolo vânzările au crescut cu unsprezece procente pentru un total de 8,8 miliarde de dolari.

Pe lângă software de securitate cibernetică și analiză de date, IBM se axează tot mai mult și pe așa-numitele afaceri în “cloud”, domeniu în care activează și rivali precum Oracle, SAP, Amazon și Microsoft. Companiile urmează astfel tendința de la software-ul clasiv către aplicații care rulează departe de locul unde sunt utilizate, pe un server central al furnizorului de servicii. Acțiunile au câștigat cinci procente în valoare, în comerțul post-bursier. Titlurile de valoare au cedat anul acesta doisprezece procente din valoare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IBM-uebertrifft-die-Erwartungen-article20088872.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 + = 81