IBM este în continuare pe curs negativ

IBM-ist-weiter-auf-SchrumpfkursRestructurarea concernului IBM pare să nu aibe sfârșit, iar afacerile scad continuu. În afaceri de viitor, precum serviciile cloud, creșterea este neîntreruptă, dar acestea nu pot însă să compenseze pierderile din alte departamente.

Afacerile gigantului computerelor, IBM, slăbesc în continuare. Vânzările au scăzut în trimestrul final al anului trecut cu 8,5% la 22,06 miliarde de dolari. Profitul s-a redus cu 18,6% la 4,46 miliarde de dolari, după cum a anunțat concernul după închiderea piețelor bursiere. Acțiunile au pierdut apoi circa două procente.

Vânzările sunt în declin continuu de peste trei ani de zile. IBM se regăsește într-o situație de restructurare ce durează de multă vreme. În cadrul acestei restructurări, ramuri vechi precum vânzările de servere sau infrastructura noilor afaceri vor fi înlocuite.

Viitorul va fi asigurat, printre altele, de serviciile cloud și de tehnologia Watson pentru supercomputere. Transformarea gigantului concern va mai dura mult și bine. Pe întreg anul trecut noile ramuri din jurul afacerilor cloud și stocare de date au reprezentat peste o treime din venituri și au crescut cu 17 procente.

În ultima perioadă dolarul puternic a pus o presiune mai mult decât semnificativă pe rezultatul companiei, aceasta pierzând nici mai mult nici mai puțin de șapte procente în trimestrul patru. Chiar și așa, IBM a depășit așteptările analiștilor. Aceștia se așteptau la vremuri mai tulburi, după ce, concernul și-a redus în toamna anului trecut prognozele. Cu toate acestea, o povară mai redusă a impozitelor și taxelor a asigurat un rezultat favorabil.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IBM-ist-weiter-auf-Schrumpfkurs-article16805761.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 4