IBM investește într-un supercomputer la München

64471788

Inteligența Artificală și Internetul Lucrurilor vor deveni în următorii ani un pilon important în multe companii pentru optimizarea operațiunilor. Cel puțin cei de la IBM sunt convinși de acest lucru, iar gigantul IT investește puternic.

Gigantul IT IBM vrea să investească 200 de milioane de euro în noul său sediu central global, pentru achiziția și implementarea unui supercomputer Watson. Clienții caută din ce în ce mai mult modalități prin care pot să utilizeze inteligența artificială și Internet of Things (IoT) în creșterea productivității, anunță compania în noaptea dinspre marți. Odată cu această investiție, care este una dintre cele mai mari efectuată de IBM în Europa, se vede o reacție față de cererea în creștere.

Un parteneriat pe mai mulți ani de zile a fost convenit, spre exemplu, cu furnizorul industrial Schaeffler. Este vorba despre transformarea digitală a întregului domeniu comercial și a soluțiilor pentru clienți. Extinderea centrului Watson de la München ar trebui să fie finalizată până în luna februarie a anului viitor, spune un purtător de cuvânt al IBM.

IBM a anunțat deschiderea centrului de la München în decembrie anul trecut. Clienți, start-up-uri, parteneri, universități și instituții de cercetare vor avea astfel acces la platforma inteligentă Watson. Ei pot elabora cu ajutorul acesteia noi modele de afaceri, soluții sau servicii.

În decursul primului an de activitate compania va angaja acolo 700 de persoane care să lucreze la fața locului. În total vor exista peste 1000 de locuri de muncă pentru dezvoltatori, consultanți, cercetători și designeri. O altă centrală Watson au deschis cei de la IBM în octombrie 2014 la New York. În total compania vrea să investească peste 3 miliarde de dolari în domeniul IoT (Internet of Things).

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IBM-investiert-in-Muenchner-Supercomputer-article18776876.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 52 = 54